zaterdag 1 maart 2008

The Casting out





Vorige week donderdag was de eerste keer dat The Casting out in Nederland speelde. De nieuwe band van Nathan en Josh van Boy Sets Fire.

Waar de laatste optredens van Boy Sets fire in een volle zaal van de Melkweg was, speelde ze nu voor een kleine honderd man een intiem concert in de Bitterzoet. Het gemiddelde hardcore optreden op een maandagavond is er drukker, maar dat vond ik juist wel leuk.

Eerst speelde de belgische band Soon. Dat was wel leuk voor een nummer of 5. Ze probeerde qua muziek en kaspels te lijken op At the drive-in maar bleef vaak te hangen in mooie liedjes zonder enig scherp randje te hebben. Het was weinig dynamisch en kabbelde maar voort. Goede muziekanten, goede stem maar nee, niet helemaal joepie.

Daarna kwam the Casting Out. Ik had al een tijdje de demo van Casting out, dus ik kon al wat nummer. De demo is een stuk minder punk en niet meer politiek. Het is poppier met toetsen en, naast de zang van Nathan, vrouwlijk zang. Gewoon up-tempo vrolijke liedjes.
Het optreden was toch een tikkie anders. Een flink stuk harder en sneller. En door de goede zang, intieme sfeer en leuke nummers was het echt een superoptreden. Volgende keer zal het waarschijnlijk wel in een grote zaal zijn, maar niemand die dit optreden van ons afpakt.

2 opmerkingen:

Jimmy Shelter zei

Hey, wanneer was dit?

Blijkbaar mijn Amsterdam Underground mail niet goed gelezen.


Ruwe mix van jullie nummer klinkt vet!

Pindakäse zei

Ja, dan nog een afmixen en masteren dan wordt het helemaal wat. Maar moest even wat online voor wat optredens.

Dit was gelijk met QOTSA en Biffy in HMH, dus vorige-vorige week donderdag.