vrijdag 29 mei 2009

Ardennen

Omdat we vorig jaar 3x op reis zijn gegaan (Schotland, Polen en Egypte) en ook nog 3x een trip binnen de landsgrenzen hadden gemaakt (Groningen, Valkenburg en Zeeland) stonden we nu al 7 maanden 'vakantie-droog'. Aangezien onze tour du monde nog 18 weken op zich laat wachten zijn we om de afkickverschijnselen te minimaliseren een lang weekend naar de Ardennen gegaan. Voor de eerste keer met een auto op vakantie en gelijk nog enkele relatietesters aan vast geplakt om dwars door Luik te rijden, naar een camping te willen die niet op de officiele weg zat en de tent opzetten na zonsopgang. Maar we zijn voor alle testen geslaagd en hebben de 4 dagen gevierd in Barvaux. We hadden ons tentje direct naast de Ourthe staan, midden in de Ardennen en een klein stukje van Durbuy vandaan. Een prima basis dus. Zo hebben we een ochtendje Durbuy bezocht en dat is meer dan genoeg voor - naar eigen zeggen - de kleinste stad van de Wereld.

Als je in de Ardennen bent kan je een paar dingen natuurlijk niet overslaan. Aangezien ardennenpate, mosselen en gerookte ham niet echt mijn feestje is, hebben we ons maar extra aan de Belgische kazen en bieren genuttigd.


Maar ok, we hebben niet alleen maar bier gedronken, in de zon gezeten en geslapen. We hebben een stukje van 12 km gekayakt over l'Ourthe.


Nog wat leuke dingen bezocht, zoals de grotten van Han en de watervallen van Coo


Nog een buit mee naar huis genomen. Om het allemaal nog eens dunnetjes over te doen

Geen opmerkingen: