dinsdag 23 september 2008

Eerste dagen in Egypte

De eerste dagen Egypte zijn alweer achter de rug en hier een kort berichtje. Ik zou wel veel willen typen en vertelen maar mijn spatiebalk werkt alleen als je er op ramt en dat typt dus niet fijn. Martine heeft iets meer mazzel met haar toetsenbord en op haar blog zal dan ook een flink stuk proza staan.

Na een relaxe heenreis (behalve natuurlijk het vliegtuig want dat is altijd kut) kwamen we rond 2 uur in de nacht aan. Nadat ik met mazzel doorhad hoe ik een visum kan verkrijgen (die koop je dus bij een wisselkantoor) kwamen we aan in het gekkenhuis dat Cairo heet. We hadden al een hotel dus met een taxi daarheen. We hadden eenluxe kamer voor de prijs van een normale, dus werden we een keer gematst terwijl we verder de hele tijd worden genaaid.

Vervolgens 2 volle dagen in Cairo geweest. Naar de piramides van Giza geweest (indrukwekkend) en het Egyptische Museum waar we echte mummies hebben gezien van verschillende Farao's. Maar verder is Cairo een gekkenhuis. Overal door de stad liggen grote 6-baans wegen. De autos rijden hier als slangen doorheen; dus niet netjes binnen de lijnen maar constant zigzaggend van leeg plekje naar leeg plekje. Hierbij toeteren als er iemand staat met zijn auto waar jij wilt staan, iets in het verkeer veranderd dat je niet wilt, er iets gevaarlijks gebeurd, er iemand oversteekt of gewoon omdat je al zeker 15 seconden al niet getoeterd hebt. Je begrijpt dat het een hels kabaal is aan toeters. Oversteken is dus ook een ramp want er zijn geen onderdoorgangen of loopbruggen of zelfs zebrapaden of stoplichten. En als er sporadisch eentje is dan negeert iedereen dat en scheurt iedereen hard door. De ritten in taxi waren ook erg spannend. Want al slingerend met hoge snelheid door de constante file is dus normaal. Zelfs achteruit rijden op de snelweg schijnt dus normaal te zijn. Overigens is elkaar beuken met de autos gewoon normaal en heb ik nog geen auto gezien zonder schade. Ook al wat grote en kleinere botsingen gezien.

*ondertussen pijn in mijn duim van deze spatie*

Na de chaos van Cairo achter ons hebben gelaten met de trein naar Alexandrie gegaan. Daar is het iets relaxer. Gisteren flink gewandeld langs de boulevard aan de middellanse zee (waar natuurlijk ook een 2x3 baansweg aan ligt) en vandaag grieks/romeinse/egyptische catacomben bezocht tot wel 2 etages onder de grond.

Vanavond met de nachttrein naar Luxor. Wel lastig om kaartjes te regelen want alles is natuurlijk in het arabisch en daar zijn we niet zulke helden in. Bovendien mogen toeristen niet in alle treinen en echt geloven dat ik een bloedeigen eypthenaar met faroa-bloed in mij geloven ze nog niet. Maar goed we hebben een trein geboekt en hopelijk is die goed en zitten we eerste klas (!) naar Luxor. Er gaan ook slaaptreinen, speciaal voor toeristen maar dan moeten we in Cairo overstappen, daar met de metro naar Giza en dan de trein. Bovendien is dat 60 us$ PP terwijl we nu ongeveer 20euro PP hebben betaald.

Na Luxor zullen we richting de rode zee gaan om te duiken. Daar is het waarschijnlijk ook een stuk relaxer en meer toeristen want hier zijn we een beetje een freak-show. Of zo reageren mensen op ons. Martine wordt ook knettergek van alle mannelijke aandacht.

Maar we gaan weer verder.
Gaat dus goed, het weer prima en zijn getraint in het niet meer genaaid worden.
Volgende blog allicht met wat fotos.

1 opmerking:

Anoniem zei

is dit niet wat voor in de rode zee? http://www.uboatworx.com/flash/Home.php