woensdag 27 juni 2007

On the move



Over een maandje, om precies te zijn op 28 Juli zitten ik met Martine in de trein richting Zagreb. We gaan een maand reizen in een gebied dat een jaartje of 10 er toch een stuk anders bij lag. We gaan naar Kroatie, Bosnie, Servie, Montenegro, Albanie Macedonie en vliegen terug vanuit Athene. Weer een flink stuk Balkan (hoewel Kroatie officieel niet bij de Balkan hoort) en een gebied dat al lang op mijn verlanglijstje stond.

We gaan 28 Juli met de trein naar Munchen en vandaar de nachttrein naar Zagreb. We vertrekken natuurlijk in het allerhoogste hoogseizoen en aangezien we pas een paar weken geleden eens gingen kijken voor tickets was het een flinke puzzel. We wilden eigenlijk op vrijdagnacht vertrekken richting Munchen en dan zaterdag de hele dag al door Munchen heel struinen en dan de nachttrein richting Zagreb. Helaas was die nachttrein van de 27ste al zodanig volgeboekt dat de prijzen ver boven ieder budget kwam. Na een uur puzzelen aan de telefoon met een meisje van de treinreiswinkel vonden we een betaalbare verbinding. Op zaterdag vertrekken we om half 3 vanuit Amsterdam en 9uur 's ochtends komen we aan in Zagreb. Het kost maar iets meer dan 100 euro inclusief alle belastingen, toeslagen, reservingen en zelfs de couchettes in de nachttrein. Kortom een goede deal. Ik was al fan van de treinreiswinkel, maar nu helemaal!

Behalve deze heenreis en het vliegtuig terug vanuit Athene hebben we niets geboekt. Hoewel we natuurlijk wel enkele dingen hebben die we graag willen zien. Natuurlijk moeten we Dubrovnik in Kroatie bekijken en bovendien kunnen we daar prima duiken. Na het duiken van vorig jaar in Griekenland wil ik nog steeds meer. In Dubrovnik liggen ook enkele hele mooie wrakken die die moeite waard zijn om te bezoeken! Misschien gaat Martine ook een duikcrusus als het met de tijd en financieel uitkomt, dan kunnen we daarna ook samen duiken.


Enkele andere dingen die bezocht gaan worden is Mostar, waar de de brug staat die gebombadeerd en weer herbouwd is na de oorlog. Uitgaan in Sarajevo. Mooie kustplaatsen van Montenegro zoals Kotor bezoeken. Ook de bergen van Montenegro, Lade Ohrid en Skopje (omdat het zo lekker bekt) bekijken en natuurlijk Albanie. Op een of andere manier wilde ik daar altijd al heel graag heen. Dit land was altijd het armste land van europa (nu heeft Moldavie deze rode lantaarn overgenomen) en had het hoogste aantal Mercedessen per hoofd van de bevolking, de anarchy, de duisterheid... het trekt mij wel en bovendien schijnt het ook nog eens heel mooi te zijn. Met een spannende kustlijn en een hoofdstad waar een kunstenaar al een aantal jaar de burgemeester is en daardoor bijvoorbeeld de flats heeft laten beschilderen door lokale kunstenaars. Het wordt nog steeds het India van Europa genoemd. Het klinkt spannend...

Een ander potentieel hoogtepunt is een festival in Belgrado. Een bierfestival... een bierfestival met rockbands. Ik heb geniale berichten gehoord over dit festival dus het kan best leuk worden. Als kan het natuurlijk niet zo groot zijn als het Oktoberfest in Muchen waar ik vorig jaar, maar het wordt er toch enigszinds mee vergeleken.

Kortom plannen genoeg en dan nog terug over Athene. Ook hebben we nog wel plannen om Pristina, wandelen in de bergen, eilanden van Kroatie... nouja een maand is dus weer te kort!

Geen opmerkingen: