donderdag 26 juli 2007

Een tikkie decadent

Soms komt het gewoon zo uit dat je 4 keer in 1 week uit eten gaat. Dat klinkt niet alleen decadent, dat is gewoon decadent. Maar de culinaire goden hebben ons ook een beetje gestraft voor deze decadentie want helaas was het niet altijd even goed.

We begonnen deze culinaire reis op donderdagavond bij Que Pasa in Zaandam. Er moest even wat gekkigheid worden aangeschaft voor onze reis en snel even wat Tapas eten kan natuurlijk altijd. De laatste keren in Que Pasa was het prima te doen maar er is iets hopeloos mis gegaan daar. Andere kok, goedkopere ingrediënten, geen zin, andere eigenaren? Ik weet het niet maar de bediening was dramatisch en het eten was vet en smaaklook. Daarna snel een ijsje gehaald om de smaak weg te spoelen.
Zo slecht als eten donderdag was zo goed was het de dag erna. Een bijzondere Thai gevonden in de ....steeg: Krua Thai. Dit keer niet zo een 13 in een dozijn thai zoals op en rond de zeedijk (die overigens vaak wel erg lekker zijn zoals Bird en Little Thai Prince) maar iets luxer met dito prijskaartje. Met de familie van Martine hebben we hier een paar mooie gangen mogen verorberen. Alleen wordt ik er toch een beetje zenuwachtig van als de rijst wordt opgeschept en je water wordt ingeschonken. Erg goed dus, alleen beetje jammer van de parkeerboete.

En de derde dag op een rij was een familiefeestje van mijn opa die 80 werd. De hele familie was aanwezig in de Blauwe Pauw. Een Japans, Indisch en Chinees restaurant. Een beetje rare combinatie van keukens volgens mij. Dat is iets als een Grieks, Iers en Poolse keuken. Het restaurant zag er ook uit als een Japanse b-film en het eten was Japans maar wel op z'n Nederlands. Ik bedoel net zoals Chinees eten is vernederlandst was dit Japans eten vernederlands, zodat iedereen het lekker vond doordat er geen 'gekke'-smaken in zaten. Een geinig showetje met geflambeer-acties, eier gooi acties en torpeteer voedsel.
Het verhaal van dat we vervolgens nog wat bier drinken in Zaandam en thuis gebracht worden door de politie komt nog een keer...

Nadat we 2 hele dagen zelf voedsel moesten bereiden zochten we op dinsdag onze culinaire toevlucht tot de Sans Parieil. Het groene gebouwtje bij de Zaanse Schans waar mijn lieftallige broertje de kok is. Nooit verwacht dat het zo een mooie tent was en het eten was geniaal. Al had ik natuurlijk hier niets anders durven te zeggen zonder een por van mijn broertje te krijgen. Een 5 gangen menu met gefrituurde pasta, sesamlolly, rabarberoliebollen, aspergequiche en gewaagd toetje met aarbeien met gorgonzola. Een prima afsluiter van deze culinaire week.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

waar blijven de vakantieblogs? :)

Update van hier: vrijdag op een spontaan illegaal feest beland in Haarlem. op het dak van de zusterflat (sybren, de organisator, woont in een soort Pluk vna de Petteflat huisje waardoor ie 400 vierkante meter dakterras heeft...) Geniaal feest met DJ's tot in de vroege morgen. Daar was ik met Pim, Patrick en later, jawel, Dineke. T was geniaal.. fotos volgen.
euh.. nou vanavond Pokeren met wijnand, niels, stan en de amerikanen :)
zo.. mijn update gedaan :)

Anoniem zei

Ola vriend,
Wij zijn weer thuis van ons weekend. Heel veel plezier daar en we zullen jullie volgens. Voorlopig geen nieuws en aub niets publiceren over het nachtelijk ritje van vorige week zaterdag.
KP