maandag 26 november 2007

Mexico, Mexi-iiiiiiiico

Nadat de woonkamer in Latijnsamerikaanse sferen is gekleurd was het idee voor een Mexicaans etentje snel geboren. Nadat er wat vrienden waren opgetrommeld en wat heen en weer geplan scheen er afgelopen zaterdag in het (k)oude Koog aan de Zaan een Mexicaans zonnetje.

We begonnen met een nachos uit de oven en ja, voor de cuisinepuristen onder u, dat is inderdaad een tex-mex gerecht in plaats van een Mexicaans gerecht maar lekker is het wel. Vervolgens een gevulde advocado met een verse salsa. Om echt in de Mexicaanse sferen te komen had Martine een 'Sopa de papas con cile verde y queso' gemaakt, ofwel een soep die verdomd lekker was. Als hoofdgerecht Enchilada's gevuld met pittige spinazie en toe ooknog een chocoladetaart met bitterkoekjes vulling en vanilleijs.
Uiteraard moest het een en ander worden gecombineerd met cocktails. Zo zijn er frozen margarita's met echt limoensap en een minder gewaardeerd zoutrandje, tequila sunrises, tequila slammers, Mexicaanse koffie met kalhua en tequila en later op de avond duistere cocktails als 'death in the afternoon' met champagne en pastis.
Helaas heb ik iets te veel van die Mexicaanse tripje genoten want nu zit ik de hele week al verdome beroerd thuis :'-(

4 opmerkingen:

Carmen zei

Muy bien, wat was die avond niet-te-versmaden!

En, volgende keer wil ik écht een sombrero op!

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Unknown zei

yummie yummie, heb zeker lekker gegeten!! Ben alleen nu wel erg benieuwd naar WAT er door WIE over deze avond geschreven is dat zo erg is dat het door jou gecensureerd is??? ("reactie is verwijderd") ??

Pindakäse zei

Het is spannender als ik het niet vertel...