zondag 21 december 2008

Wereldreis!

Mag je een reis door maar twee continenten al een wereldreis noemen? Een reis zonder Afrika, Oceanië of Azië en wij noemen het een wereldreis. Een plan dat al jaren door mijn hoofd borrelt en dan gaat het nu echt gebeuren. Op 1 oktober (over 285 dagen) gaan we naar... België. Ja we beginnen zeer exotisch maar dan op vrijdag 2 oktober vliegen we vanaf Brussel naar Mexico.

We beginnen onze reis eerst om ongeveer 3 maanden door centraal Amerika te reizen. Een relatief klein stukje aarde maar zo een diversiteit aan landschappen, culturen en activiteiten dat zelfs die 3 maanden erg kort gaan worden. Zo willen we bijvoorbeeld duiken en luieren op de witte stranden van Cozumel in Mexico, op de Cayes en de Blue hole in Belize, op de Bay Islands in Honduras en Bocas del Toro in Panama. De Maya en Itza's ruines en piramides zien in Yucatan, Guatemala en Belize. Mooie steden als Panama stad en Granada en Leon in Nicuragua en Antigua in Guatemala zien. Wilde vulkanen beklimmen als de Arenal in Costa Rica en de twee vulkanen midden in Lago de Nicaragua. Natuurlijk ook het fantastische flora en fauna in de regenwouden en parken (beeeeestjes kijken). En dan vergeet ik natuurlijk nog duizend dingen. Zoals al die cocktails en verse koffies die gedronken moeten worden. Kortom het wordt nog aardig doorreizen die drie maanden.

Na drie maanden non-stop reizen zal ons gespaarde geld aardig op raken en is het tijd om te werken. We hadden daarom het gevatte idee om na 3 maanden zon, zee en strand naar het koude Vancouver te gaan. Daar gaat op dat moment de Olympische Winterspelen beginnen. Kortom daar is vast wel werk te vinden op dat moment. We zijn op dit moment bezig met ons werkvisum. Nogal een papierwerk en nog niet zeker of het lukt, maar kom hier vast nog wel op terug.

Na ons budget weer een beetje aangevuld te hebben en rond de Olympische spelen gehangen te hebben duiken we het winterlandschap van Canada nog in om daarna weer snel te ontdooien in warmere oorden. Ohja en natuurlijk op Vancouverisland een droom van Martine vervullen:Waar we weer gaan ontdooien weten we nog niet. We willen binnenkort nog in Nederland onze Divemaster-brevet halen zodat we kunnen werken als duikgids. Tegen die tijd zoeken we een mooie duikplek waar ze twee divemasters kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld Dominicaase Republiek, Jamaica, Bonaire... kortom dat weten we nog niet. Ook gaan we zeker nog door Zuid-Amerika reizen maar hoe, wat en waar weten we zeker nog niet.

Momenteel moeten we nog dus nog heel veel dagen wachten, zijn we flink aan het sparen, wisselen de plannen per dag (als het niet sneller is), zijn we ons aan het inlezen, zijn we dingen als vaccinaties en visa aan het regelen, zijn we ons aan het voorbereiden op onze divemastercursus én een cursus Spaans.

Kortom we zijn er druk mee bezig en houden iedereen op dit blog, en op het blog van Martine, op de hoogte.

Geen opmerkingen: