vrijdag 19 februari 2010

Vancouver twenty-ten

En dan is het eindelijk begonnen: Vancouver twenty-ten. Deze blog wordt een beetje verwaarloosd omdat we druk zijn met werken, feesten, de spelen kijken en een beetje slapen. Maar hier is dan de eerste blog tijdens de spelen.
Het aftellen

We waren niet alleen aan het aftellen voor het begin van de spelen maar ook weer om te beginnen met werken. Vanaf eind januari zijn we aan het werk voor Gameday Management, een onder-onderaannemer voor de spelen. Gameday verzorgt tijdens de spelen het vervoer van de 5.000 man beveiliging tussen de plaatsen waar de security slaapt en werkt. Onze taak hierin is dat wij de gehele dag in de lobby van een groot hotel zitten, dat helemaal vol zit met beveiliging, om de beveiligers in het juiste busje te zetten. In praktijk is dat vooral veel wachten en kijken naar de spelen op een groot scherm. Een leuk en makkelijk baantje dus en bovendien ontmoeten we veel leuke mensen.

Dan zijn de spelen ook echt begonnen! Het is in Vancouver een gekkenhuis. Er zijn zoveel mensen in de stad, zoveel feestjes, zoveel activiteiten. Je hebt natuurlijk de sporten zelf waarvan wij alleen de 1.500m mannen gaan bezoeken. Elke dag is er een victoryceremony waar de medailles worden uitgereikt en een optreden is. Wij zijn er de 23ste en hopen het tweede goud van Sven te zien en bovendien speelt Billy Talent die dag. Gelukkig zijn er ook veel gratis activiteiten zoals Livecity waar bands spelen en schermen zijn met samenvattingen van de sporten.

Dan heeft elk land nog zijn eigen 'huis'. We moesten natuurlijk een kijkje nemen in het Holland Heineken House maar ook zijn we al in het Russische huis en op het franse eiland geweest. Het Duitse Bierfest Huis staat nog op het programma en wie weet waar we nog meer uitkomen.


Pakketjes uit Nederland :-)


De opening kijken

Thuis wat sporten kijken


Intergalactic Olympics

Het golfballetje is Scienceworld dat nu het Russische huis is. Aan de linkerkant het Quebechuis en Ontrariohuis

Muziek op Livecity Yaletown

Zon en een vrije dag! Op naar het HHH

In het HHH

Geen opmerkingen: