dinsdag 12 oktober 2010

Miami

Na 6 maanden in de Dominicaanse voelde de 5 dagen in Miami als een kleine vakantie. De dagen zijn ook omgevlogen omdat we best een flinke lijst hadden met dingen die we wilden doen en die we moesten regelen. Voordat we begonnen met alles te regelen hebben we natuurlijk ook een beetje de stad en het strand verkend.


Zo begonnen we een beetje te dwalen door de stad. De bekende straten als Lincoln road (grote autovrije winkelstraat), Ocean drive (het typische beeld van Miami, de weg langs de zee met veel cafe's en veel neon), Collins Ave (Art deco en veel hotels) en Washington Ave (nachtclubs en goedkope eten).

Na het rijst, bonen en als-je-mazzel-hebt-wat bakbananen dieet in Dominicaanse konden we ons geluk niet op om weer wat anders te kunnen eten. Zo stond er sushi op de lijst, maar ook mexicaans, falafel en koffie bij de starbucks. We hadden 6 maanden ongevraagd aan een dieet gedaan en dat gingen we in 5 dagen even ongedaan maken.





Nu is Miami eigenlijk bekend om 3 dingen volgens mij: de tv series die er zijn opgenomen (Miami vice, CSI, Burn Notice, Dexter...), het strand en het uitgaansleven. Nu werden er vanuit het hostel uitgaantrips geregeld naar de hipste tenten in Miami maar wij zijn onze eigen weg gegaan. Tenten met zo een jij-bent-niet-hip-genoeg-dus-jij-komt-niet-binnen-mannetje is niet helemaal ons kopje thee. Dat betekent natuurlijk niet dat we niet een klein feestje gevierd hebben...




 
Maar zoals gezegd moesten er ook veel dingen geregeld worden. Ons haar moest een flink stuk korter, we hadden besloten om onze duikuitrusting op te sturen naar Nederland (bijna 20 kilo en nog zijn onze tassen VOL) en er moest gewinkeld worden. Dat laatste snapte ik niet zo goed, maar volgens Martine MOEST er gewinkeld worden. Dus eerst een paar keer Lincolnroad afgelopen en uiteindelijk ook nog naar een groot winkelcentrum aan de andere kant van Miami. We besloten met het openbaar vervoer te gaan wat een stuk moeilijker is dan het lijkt. Na 3x overstappen zaten we dan toch in de goede bus. We hobbelde langzaam door de verschillende wijken van Miami, het leek buiten steeds meer op Latijns Amerika, omdat er geen engels meer te zien of te horen was. Ook verschenen er dubieuze immigratiekantoortjes, pandhuizen en commedores waar je kip, rijst en bonen kon kopen. Na 1,5 uur rijden kwamen we aan om de laatste belangrijke dingen te kopen en naar de bios te gaan.

Toch was ik nog niet helemaal uitgepraat over het eten. Want naast al het eten dat we gekocht hebben, hadden we na 6 maanden ook weer de beschikking over een keuken. Eindelijk konden we weer koken. Bovendien was er op 10 minuten lopen een megagrote Amerikaanse supermarkt dus konden we alles maken wat we maar konden bedenken!


De overige tijd hebben we door de stad en over het strand gelopen. Dat waren alweer 5 dagen Miami. Een prima plek om lekker te eten en alles te regelen voor de laatste 3 maanden van onze reis. Nu op naar Colombia.






Geen opmerkingen: