zondag 20 januari 2008

Optreden, Studio, Optreden, Studio, Optreden, Studio enz.

Soms gaat het met een band als een denderende trein. En de laatste tijd is dat met Pantherland het geval. Elke week wel een optreden, of twee, en alle andere vrije dagen in de studio. Zo hoort dat dus.

We hebben op dit moment 2 zeer volle dagen wezen opnemen. De drums stonden er al op en de volgende horde waren de gitaren en bass. We hebben er voor gekozen om dit allemaal clean op te nemen en dit laten te 're-ampen'. Ofwel eerst allemaal inspelen en pas later door verschillende versterkers te halen voor het gewenste geluid. Het klinkt allemaal omslachting en complex, maar de belangrijkste voordelen zijn dat we alleen het re-ampen echt in een studio hoeven te doen en dus het daadwerkelijke inspelen gewoon in elke willekeurige ruimte akn gebeuren. Bovendien kunnen we zo beter beoordelen of het goed is ingespeeld of niet zonder alle versterker, overdrive en distorion herrie.

De tweede opname dag stond in het teken van de gitaren en de bass. Deze werden één voor één opgenomen en elke gitaarpartij werd zelfs twee keer opgenomen. Je kan het zien als een grote boom: De drum bouwt de stam van de boom, de bass de grote takken, de gitaren de kleine en fijnere takken en zo bouw je de boom steeds verder uit. Hoever we deze versieren met andere partijen zijn we nog niet uit. Je bouwt dus echt een nummer in plaats van het in een keer neer te zetten.

Het belangrijkste wat nu nog moet gebeuren voor de demo is het re-ampen en het opnemen van de zang. Hopelijk komt het zo snel mogelijk allemaal af wat zelf zijn we godsgruwlijk geniewd hoe het gaat worden en hoe er op gereageerd wordt.

Maar zoals gezegd naast het studio werk hebben we de afgelopen veel optreden.
We begonnen dit jaar weer in de Kade, waar we afgelopen maanden al meerdere malen hebben gespeeld. Een optreden om de zoveelste verjaardag te vieren van de oefenruimte Jottem te vieren. De oefenruimte waar we, net zoals alle andere Zaanse bands, oefenen. Kortom iets van 13 bands en erg vol. Daarvoor dachten we even wat te eten bij Restaurant Anatolië tegenover de Kade. Het eten was belachelijk goed, en de mensen super relax en normaal zou ik dit helemaal geweldig vinden waren het niet dat we moesten optreden en we in tijdnood kwamen. Dus zeker hier nog een keer terugkomen. Ohja, hier staan mooie fotos van het optreden.

Een week later in de Impuls waar ik eerste een uur voor de deur heb gebivakeerd aangezien de juiste tijd doorgeven erg ingewikkeld is. Een klein popiumpje met een stampvolle zaal.

Daarna hebben we nog een keer voor Zaanradio gespeeld. Een prima show alleen de mensen die in spanning bij de radiootjes zaten hebben helaas alleen het geschreeuw van Rowald gehoord. Erg jammer want het ging erg lekker.

De laatste show was in het 't Makerijtje. Wat in mijn hoofd gelijk staat met leuke tenten als je 15 bent viel mij alles mee. Super relaxe gasten achter de bar en publiek dat werkte ook goed mee. Ik speelde over het ultra-mega-superduperdrumstel van de laatste band en dat werkte goed. Dat ging als een speer.

Hopelijk denderen we nu door en ronden we snel de demo af en blijven we zoveel optreden. Ik ben in iedergeval VOOR!

1 opmerking:

Jimmy Shelter zei

Cool dat het optreden in het Makerijtje goed ging.

Ik had willen komen, maar ik was wat grieperig.

Nog andere optredens binnenkort?