maandag 7 januari 2008

Edinburgh 1

Eén kerstdag vind ik meestal al meer dan genoeg, dus heel erg zou ik het zeker niet noemen om op 2e Kerstdag te moeten vliegen. Een weekje naar Edinburgh met Martine, Frank en Guus (aka Frodo, aka Pieter-Paul). We wilden een knallend oud-en-nieuw en Edinburgh belooft dat te bieden. Dus bijna gelijk na terugkomst van de vorige reis vanuit de Balkan en Griekenland weer tickets geboekt. Eerst de terugreis met German Wings voor een prachtig bedrag van 6 euro p.p. (inclusief belasting... of eigenlijk alléén de belasting) en de heenreis via Easy-Jet ook voor een appel en een ei.

Daarna ontdekten we dat we een klein probleempje hadden. Verblijfplaatsten zijn schaars in Edinburgh en op het Hogmanay-festival komen zo een 250.000 mensen af en er wordt aangeraden om minimaal een jaar van te voren te boeken. Nouja dan waren we met september wat aan de late kant. Dus na 721 (zeven-honderd-één-en-twingtig, ja!) telefoontjes en e-mailtje hadden we eindelijk een 4 bedjes gevonden in een buitenwijk die eigenlijk buiten het budget viel maar het goedkoopste wat we konden vinden. Deze was rond de 1100 pond voor een week met 4 personen. Deze was bijna geboekt totdat ik de Lonely Planet had gekocht en daar nog een adresje had gevonden: De Edinburgh Central Apartments. En zo gebeurde het zomaar dat we voor nog geen 600 pond in een luxe apartement zaten. midden in het centrum, omringt door barretjes en andere leuke tenten (jammer van die brandweerkazerne).

Bij aankomst was het allemaal een beetje spannend. Het was immers allemaal via internet geregeld maar er gelukkig was bij het apartement braaf iemand op ons aan het opwachten. We hadden 2 slaapkamers, woonkamer met keuken en een prima badkamer. Daarbij kwam ook nog eens dat er dagelijk een schoonmaakster om onze rommel op te ruimen, bedden om te maken, pyjama's op te vouwen en de afwas te doen. Kortom echt vakantie :)

Na aankomst gelijk de stad beetje proberen te verkennen. Ookal was het al erg donker. Dus we zijn al snel een kroegje ingedoken. Dat 'kroeg in duiken' was trouwens een zeer veel terugkomende thema in onze vakantie. Net niet de 20 verschillende kroegen behaald in een week.



En niet eens altijd voor een biertje, maar ook voor soepkommen met koffie.


De eerste volle dagen vooral Edinburgh verkent en vooral onszelf laten verdwalen door al die kleine straatjes, steegjes, bergje op, bergje af en dan natuurlijk afgewisseld met lekker eten hier, leuk kroegje daar enz.
Als je beetje dwaald door de stad heb je soms het idee dat je een Dickens verhaal bent belandt. Een oude stad met dito sfeer. Hier en daar een toeristische attractie bezocht maar daar morgen meer over.








Geen opmerkingen: