maandag 6 augustus 2007

The city is burning

Ondertussen Korcula achtergelaten en de nodige duikbrevetten zijn binnen. Een paar fijne laatste dagen gehad in Korcula met nog wat extra duiken. Gisteren vertrok onze bus op het fijne tijdstip van kwart over 5. De wekkertjes gingen dus al om 4 uur, waarbij je je afvraagt of dit nu echt de vakantie is die je wilt ;-) In de bus zaten we met een Frans/Amerikaans koppel die ook aan het duiken was.

Een mooie rit gemaakt over het eiland terwijl langzaam de zon opkwam en een mooi stuk over de bergen boven Dubrovnik waar onze chauffeur door de haarspeldbochten scheurde. Om 10uur kwamen we in Dubrovnik aan en we vreesden een dag lang zoeken naar een geschikte slaapplaats omdat het hier ook hoogseizoen is en we zowel door de reisboeken als door andere mensen waren gewaarschuwd voor het gebrek aan slaapplaatsen in Dubrovnik. We hadden al een flinke rits slaapplaatsen proberen te bellen maar alles zat vol. Het liep echter veel makkelijker dan verwacht: gelijk uit de bus kwam er iemand naar ons toe die een slaapplaats aanbood op een aardige locatie en een redelijke prijs. Kortom we hadden geluk.

De stad is heel erg mooi maar heeeeeeeeeel erg toeristisch. We kunnen over de hoofden lopen. Het is hier bloedheet maar er staat ook een gedeelte van de stad in de fik waardoor er een flinke laag smog over de stad hangt en er een grote oranje-gloed in de lucht hangt en steeds blusvliegtuigen overvliegen. Gisteren ging opeens het luchtalarm af waardoor de mensen gingen rennen over straat, paniekerige reacties en dat soort dingen. Het staat ook op nu.nl.

We gaan straks nog meer bekijken en morgen vertrekken we alweer naar Mostar, dat is in Bosnie-Herzegovina. Een klein tochtje van 3-4uur met de bus.

3 opmerkingen:

Carmen zei

Ik vind het nu al een vakantie van uitersten...! Eerst 30 meter onder water, daarna naar een brandende stad, what's next??

Anoniem zei

uit een forum op AT.nl. :
http://tip.at5.nl/2007/08/07/quote-gekraakt
(lees vooral reactie 1 :))

PS fotos Gaypride en Dakfeest Haarlem op de link..

Anoniem zei

huh? mag ik hier geen links plaatsen?

http://www.coentjuh113.mijnalbums.nl ma wel??