dinsdag 6 oktober 2009

Isla de Mujeres nogmaals


Wat valt er te vertellen als je eigenlijk niets aan het doen bent? We hebben net onze derde -wederom lange- nacht gehad op Isla de Mujeres. Zitten nu bijna aan ons middagcerveza en zijn nog steeds aan het genieten. Aangezien we hier gratis internet hebben in het hostel gelijk maar weer een update!

De eerste volle dag hebben we echt alleen maar op het strand gelegen. Boekje lezen en om de zoveel minuten het water in omdat het zo heet is. Een prachtig wit stand tussen de palmbomen, een lekkere warme zee (30 graden!) maar weer fris genoeg om in af te koelen. Helaas was dit wel echt een zandstrand dus veel vissen zaten hier niet, behalve wat witglimmende visjes die erg onder de indruk waren van de nagellak van Martine d'r tenen. Een tikkie verbrand (ondanks de zonnenbrand en het alleen maar zitten in de schaduw) zijn in caribische tempo door het dorpje heen gesjokt om hier en daar wat te eten en te drinken.


De dag erna, zijn we al weer een stuk actiever geworden. We hebben fietsen gehuurd! Iedereen rijdt hier in golfkarretjes maar nee, die eigenwijze Nederlanders moeten in deze hitte weer gaan fietsen. We zijn eerst naar een turtlefarm geweest, die zich inzetten voor het behoud van de zeeschildpadden. Vervolgens HELEMAAL naar de andere (zuid) kant van Isla de Mujeres (eiland is welgeteld 8,5km lang) om daar wat te lunchen en het uizicht te genieten. Het fietsen over die heuveltjes met deze barrels valt nog niet mee trouwens. Daarna was het wel weer tijd om de zee in te springen, maar dat was zo eenvoudig nog niet. Het meeste strand is particulier en kom je dus niet zomaar op. De eerste plek waar wij hadden gevraagd om naar de zee te gaan kostte 60us$ per persoon. Helemaal gek. Gelukkig hebben we het bij een hotel gevraagd waar het maar 50$ps (ongeveer 2,5euro) kost. Mochten we nog gebruik maken van de ligstoelen ook. Het was hier heel anders dan aan de noordkant, juist wel veel vis op een huisrif. Even balen dat we de onderwaterbehuizing niet wilden meenemen op de fiets.


Het snorkelen was natuurlijk een opstapje om vandaag de eerste duiken te maken in de Caribische zee. Er zijn hier heel wat duikschooltjes, maar de meeste zien er niet goed uit. Wij hebben uiteindelijk 2 duiken gemaakt met Seahawk. Totaal met 4 mensen dus lekker rustig. Het waren twee mooie duiken maar het rif viel toch een beetje tegen. Dit was een paar jaar geleden helemaal verwoest door Wilma (de trut) en later nog door Stan (eikel). Toch genoeg mooie vissen gezien, nog een leuk wrakje.

Hier een impressie van het duiken:






Morgen op naar Chichen Itza!
En voor meer foto´s en impressies, check Martine haar blog: ditismartine.blogspot.com

4 opmerkingen:

Frank en Tari zei

Ziet er goed uit!!!
xx

COEN zei

Dankjewel voor t verbeteren van de leesbaarheid..
klinkt leuk, mexicaans schiermonnikoog :)

groeter!

Tijmen zei

haha, ik moest denken aan mexicumeroog. Jan Wolkers ontbreekt nog net.

Carmen zei

Het ziet er zo mooi en relaxed uit...!

Terwijl hier mijn regenjas hangt uit te druipen, en mijn neusvleugels geteisterd worden door veelvuldig genies, probeer ik de moed erin te houden. Dat is best lastig, want ondertussen ben ik vooral zo ontzettend jaloers. Zucht. De foto's zien er echt prachtig uit.

geniet ervan!