zaterdag 3 oktober 2009

Zon, zee en strand


Ik moet zeggen dat de setting wel wat veranderd is sinds de laatste blog. Liggen nu niet vechtend tegen de slaap op een leeg en kaal vliegveld maar in mijn zwembroekje dichtbij de zee in de vroege ochtend met een opkomende zon en een watermeloensmoothie.
Het was een lange, zeer lange reis om hier te komen. Eerst een paar uur, in een 5euro kostende eurolines bus. Ruim 4 uur met een overstap net over de grens, lastige italianen voor ons die perse hun stoel naar achteren wilde doen maar dat simpelweg niet mogelijk was omdat mijn knieen ook een plekje in de bus verdienden.

Brussel was wel erg leuk. Een beetje door de stad gelopen, heerlijk gegeten op de Grote Markt, de groeten gedaan aan Manneke Pis en hier en daar een biertje gedronken. Daarna begon het lange wachten, inchecken, vechten tegen de slaap, instappen en eindelijk slapen in het vliegtuig. We hadden een 3zitter voor ons 2'en dus hebben we hier en daar toch een uurtje heerlijk kunnen slapen. We Hebben ruim 13 uur in het vliegtuig gezeten met een tussenlanding van 2 uur op Cuba. Ben ik toch nog al op Cuba geweest, een lang gekoesterde droom. Toch had ik me dat in mijn droom toch anders voorgesteld. Eenmaal in Mexico nog door wat formaliteiten en we waren binnen.


Uiteraard krijg je eerste een klap van de warmte. Want van airco in het vliegtuig naar 34 graden in de schaduw betekent ongeveer een liter zweet per minuut. Met een taxi -die met Egyptische afdingtechnieken is bedongen- dwars door Cancun naar de ferry naar Isla de Murjeres. Hier in volle bepakking nog lekker een wandeling in de volle zon en eindelijk aangekomen in ons Hostel.

Een hostel aan het strand, biertjes een euro, slapen in een soort bedstee. Ja dit is de plek waar we gaan wennen aan het Caribische ritme, de vermoeidheid van de afgelopen maand gaan kwijtraken, wennen aan de warmte en wennen aan het tijdsverschil. Dat laatste lukt nog niet echt want we lagen al rond 8uur te slapen, maar dat zal meer met de lange reis te maken hebben dan met het tijdsverschil.



Het is hier mooi doch iets toeristischer dan verwacht. Toch relax en mooi genoeg om een paar dagen te blijven. Een beetje niets doen, duikje of 2 maken, beetje zwemmen en snorkelen en hier en daar een feestje meepakken.

Jullie horen van ons...

3 opmerkingen:

COEN zei

Hey meiden. ;)

klinkt goed.

sprak martine net, dus hoorde van de reis al.. maarreh, 1 verzoek:
ROlf:

kan je OF de achtergrond lichter maken? of de letters vet zwart? de leesbaarheid is niet zo nice nu.. zeker ikke met manke ogen had er moeite mee.. aaaaaah :)

nou knufferts op jullie snufferts, enjoy the beach, ik ga door weer en wind zo naar de Winstom :)

x

Elinepiene zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Elinepiene zei

1 euro voor een biertje!?!? Dat betekend dus dronken zijn voor een 10tje ;-)

Nou klinkt goed jullie verblijfplaats.

Liefs Elien